Mange tænker, at det overhoved ikke giver mening at være medlem af en a-kasse, når man er selvstændig. Derfor er det noget, som mange fravælger. Det er dog måske en fejl. Her i artiklen kommer vi nemlig ind på, hvorfor det kan være en god idé at melde sig ind i en a-kasse, selvom du er selvstændig. Udarbejdet af akasse-billig.dk.

Der kan være langt til dagpengene

Som selvstændig har man længere vej til dagpenge, end man har som lønmodtager. Som lønmodtager kan du nemlig få dagpenge, når du mister dit arbejde. Dette forudsætter naturligvis, at du opfylder de forskellige krav til at modtage dagpenge. Som selvstændig kan du først modtage dagpenge, når du har afviklet hele dit firma, og det kan godt tage lidt tid. Du kan nemlig ikke drive selvstændig virksomhed og være på dagpenge – ikke engang supplerende dagpenge.

Dagpengene som en sikring

Som selvstændig kan der ske mange ting, som man ikke lige havde forudset. Det samme kan der som lønmodtager. Derfor kan det stadig være en rigtig god mening at have medlemskab i en a-kasse. Så har du nemlig en form for sikkerhed for, at du kan modtage dagpenge, hvis du en dag ikke længere kan drive en sikkerhed. Det er en sikkerhed, som mange virkelig værdsætter.

Husk at du skal leve op til kravene

For at kunne modtage dagpenge som selvstændig, skal du leve op til en række forskellige krav. For eksempel skal du have tjent et bestemt antal penge inden for de sidste 5 regnskabsår i dit firma. Reglerne kommer også an på, hvilken selskabsform dit firma har været. Samtidig skal dit CVR-nummer være lukket helt ned, inden du kan få dagpenge. Det anbefales altid at tage kontakt til din a-kasse, så du kan få rådgivning omkring lige præcis din situation.

Bonus som medlem af en a-kasse

En anden bonus ved at være medlem af en a-kasse er, at man får mulighed for at komme til forskellige foredrag, kurser, workshop med mere. Det er en god måde at få ny viden på, men det kan også være her, hvor du møder nye kunder og udvider dit netværk. Derfor kan du bruge en a-kasse, selvom du har en succesfuld virksomhed, med en god omsætning. Mange selvstændige har en velfungerende virksomhed, men er alligevel med i en a-kasse, fordi de gerne vil hjælpe andre selvstændige, hvis det ikke er gået så godt med forretningen. Selvstændige gør som regel alt for at hjælpe hinanden.