Der er for ikke så længe siden blevet indført nye regler, der gør det billigere at skrive SMS’er, ringe og bruge data i EU. Det er positivt, hvis du rejser i Europa, men hvad hvis du rejser uden for EU? Her kan en mobilregning stadig ende med at blive dyr, hvis du ikke er påpasselig. Regningen kan hurtigt vokse, og roamingen kan hurtig blive dyr. Her i artiklen kommer vi med nogle gode råd til, hvordan du kan spare penge på mobilregningen, når du rejser uden for EU.

Hvad står der i mit mobilabonnement?

Først og fremmest skal du tjekke op på, hvilke vilkår der står i dit mobilabonnement. Det kan jo være, at det faktisk er ganske billigt for dig. Det kan også være, at det er lige modsat. Uanset ved, så tjek altid hos dit nuværende teleselskab. Er du i tvivl, så ring til dem og spørg dem ud fra din destination. Prisen kommer nemlig også meget an på, hvilket land du rejser til. Hellere det end at komme hjem med en stor regning.

Slå roaming fra

Data er noget af det helt dyre uden for EU, og priserne kan snige sig op over de 100 kroner for hver megabite, du bruger. Der skal altså ikke meget til, før det kan blive en lang regning. Slå derfor dataroaming fra i dine indstillinger, og brug i stedet et gratis WiFi netværk. Det har mange hoteller, restauranter og så videre. Brug kun sikre netværk, da det er let at få adgang til dine oplysninger over et WiFi netværk. Når du skal sende beskeder så gør det over Whatsapp eller Messenger. Så kan du nemlig bruge WiFi og ikke SMS’er med videre.

Slå din telefonsvarer fra

Noget mange glemmer er at slå sin telefonsvarer fra. Får du et opkald mens du er uden for EU, skal du både betale for at modtage opkaldet, samt for at personen der foretager opkaldet, bliver stillet videre til din telefonsvarer. Er du i tvivl omkring, hvordan du slår din svarer fra, så kontakt udbyderen af dit mobilabonnement. Hemmeligheden her er, at opkaldet først går til din telefonsvarer i udlandet, og så retur til Danmark. Derfor bliver det så dyrt.

Brug WiFi frem for SMS og opkald

Du bør så vidt muligt undgå at sende SMS’er og opkald. Det kan hurtigt blive meget dyrt. Gør i stedet brug af applikationer, som kører over WiFi. Det kan være Skype, Whatsapp eller Messenger. Så er du på den sikre side, så længe du er på et WiFi netværk.